[email protected] rant

Even een webmail rant: Wat is dat webmail slecht zeg!!! Sinds dat 0800 nummer weg is, gebruiken véél meer mensen webmail. Soms wil je inloggen en zie je dat er al 200 gebruikers in webmail aanwezig zijn. Dan weet je al genoeg: “Dat gaat problemen geven.” Je controleert je mail, ziet dat een collega een mail gestuurd heeft. Je opent deze, staat er “wil je koffie?”. Dan reply je de mail, je typt in “ja” en drukt op send. En dan komt het, de server heeft alle sessies eruit gegooid en je moet opnieuw inloggen. Je logt opnieuw in, drukt dat ene mailtje weer op send en hij geeft aan dat je header of iets dergelijks te groot is. Dat komt dus, omdat dit mailtje nog van de vorige sessie is. Vaag verhaal. Maar dit gaat heel de dag zo door! Laat staan dus, als je grotere mailtjes aan het typen bent! Nu gebruiken wij blijkbaar de standaard Exchange webmail client. Ik heb CIS gebeld en die hebben aangegeven er niets aan te kunnen doen. Volgend jaar gaan ze servers en Windows upgraden (?) en dan gaat alles beter worden! Nu heb ik net al aangegeven dat we hier die Microsoft man hebben zitten, en daar staat webmail op Windows 2003 met Exchange 2003.En dan ziet webmail er toch gruwelijk goed uit!!! En daar hebben ze wel iets meer mensen, die op webmail inloggen. Maar goed, die mannen hebben (altijd) geld, en kunnen dus investeren! Daarnaast moeten ze uiteraard wel zelf altijd op het nieuwste van het nieuwste zitten, als het om Microsoft technologie gaat! Ik hoop dat wij dit ook krijgen, en dan wat stabieler als dan dat het nu is!