Coding standards member variables

Coding standards zijn, naar het lijkt, redelijk hot momenteel. Komt waarschijnlijk vooral omdat we naast C++ en VB nu ook C# hebben. Over Java hebben we het hier niet. In ieder geval niet in positieve zin! 😉

Anyway, ik las zojuist een stukje op Omar Shahine’s weblog, waar hij het heeft over member variables. Vroeger noemden we dat globale variabelen, tegenwoordig moet je ze via properties bekend maken! 😉 Hij noemt de volgende mogelijkheden.

  • _memberVariable
  • m_MemberVariable
  • m_memberVariable
  • this.memberVariable
  • </div> Da’s wel grappig, want uiteraard hebben we hier bij Cap Gemini Capgemini* nóg een andere methode, namelijk mMemberVariable. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan _memberVariable. Dan blijf je vasthouden aan je camelCasing en is het overal meteen duidelijk dat het om een private member gaat. p.s. Cap Gemini Ernst & Young krijgt een nieuwe naam. Ernst & Young wordt om (voor mij) onbekende redenen weggelaten en Capgemini aan elkaar, met kleine g. Hebben wij nog niets te klagen. CMG in LogicaCMG is met drie hoofdletters geschreven! 😉