HalfLife 2 mogelijk uitgesteld tot half september

Het geduld van game-fanaten zal nog meer op de proef gesteld worden: Half-Life 2 is namelijk uitgesteld tot eind september, terwijl de tweede releasedate april dit jaar was. De eerste releasedate stond voor 30 september vorig jaar, en na het uitlekken van de source code van de game werd de release opgeschoven naar april dit jaar. De game zal hierdoor net als vorig jaar z’n opwachting op de E3-show in mei maken. Door het nogmaals opschuiven van de releasedate zal de boost in omzet uitgesteld worden van onder andere nVidia en ATi die door de veeleisende game goed zullen verdienen aan stijgende videokaart-verkopen. Een reden voor het verdere uitstellen van de release werd niet genoemd door Valve’s marketing directeur Doug Lombardi.

Wanner kwam Duke Nukem Forever ook alweer uit? Niet te geloven. Ik denk dat we beter kunnen wachten op Medal of Honor: Pacific Assault, want die heeft (te zien op de techdemo) dezelfde physics. Boeiende dingen zoals dat wanneer je valt, je niet op een balk blijft hangen maar je lichaam daar verder vanaf zal tuimelen en dat lichte voorwerpen op water blijven drijven en zwaardere zullen zinken. Afwachten maar weer.

![](/images/half-life-2-mogelijk-uitgesteld-tot-half-september/1074721924.jpg)