FreeTextBox v2.0

FreeTextBox is een ASP.NET component. Je kunt hiermee berichten/items/whatever aanmaken voor bijv. je website of een Content Management pakket, in een rich-edit-box. Dit wil zeggen dat je je tekst kunt opmaken zoals je wilt (met bold, italic, font-size, etc) en FreeTextBox zorgt dat de HTML juist opgemaakt wordt. Op die manier hoef je dus geen kennis te hebben van HTML om toch mooie berichten te maken.

.Text, het systeem achter deze blog(s), maakt bijvoorbeeld gebruik van FreeTextBox. De bloggers tikken wat in en het komt (hopelijk) netjes op hun eigen blog en de aggregated site/feed.

Ik wilde FreeTextBox gebruiken op de site die ik momenteel zelf aan het bouwen ben. Dat wordt ook een soort blog alleen dan over allerlei onderwerpen en meerdere mensen moeten daarop berichten kunnen toevoegen. Is dan wel erg gemakkelijk als ze de HTML niet hoeven op te maken, maar dat FreeTextBox dat doet voor ze.

Leuk is dat FreeTextBox gratis is. Zodra je de sourcecode wilt, moet je $50,- lappen, maar waarom zou je dat willen? Je kunt het component gratis gebruiken.