Offtopic : Usas on your mobile

A long time ago, in a home far, far away…

I was sitting behind my MSX homecomputer playing a really great game called Usas. It was really, really cool with some sweet music! While browsing the web, I first came across a midi file from a level in Usas. I converted it to something my Nokia 6100 can play well and uploaded it. Until today, when I came across a really good screen on Usas. I converted it to a 128×128 image, overlayed some cool stuff I always use on my Nokia for showing the two meters (battery & connection) and a header and footer. The result can be found below.

For you to download:

Midi file for your nokia

– The picture:

You may also like...

4 Responses

 1. Frans Bouma says:

  Yes! Konami MSX games! 🙂

  Ik heb dat ook nog veel gespeeld op de MSX, net als metal gear, nemesis 1 2 .. tig (binnenkort nieuwe versie op de PS2: Gradius V!), vampire killer! (castlevania op de PS2 :)).

  Ik had toen een MSX 2 (philips) met 128KB ram en om die cartridge te kunnen spelen vanaf disk moest je een virtual memory mapper maken die de blokken swapte vanuit videomemory in mainmemory. Die propte je dan helemaal bovenin het geheugen tussen het systemmemory. :). Alles uiteraard in z80 asm. Those were the days 😀

 2. Ik heb een MSX 1 gehad, geen idee welke dat was. En een MSX2 8245 met 256KB en een MSX2 8280 met 512KB !!! Die 8280 was zo’n platte waar je je monitor op kon zetten, met 2 diskdrives en mogelijkheid om video te bewerken. Dat was tof maar LELIJK!!! 256 kleuren! 😉

  Ik heb op de MSX alleen maar Basic gedaan, helaas. Met wel Ease geprobeerd na te bouwen, de MSX versie van Windows, zeg maar… Lachen hoor, grafisch, multi-window, etc.

 3. Overigens is Metal Gear nog steeds het beste spel wat ik ooit gespeeld heb. Jammer dat de PS2 versies (en later pc) zo belabberd waren t.o.v. de MSX versie(s).

  Maar in Metal Gear kreeg ik kippevel op m’n armen als dat rot alarm weer afging. Je schrok daar echt en als Grey Fox dood ging, voelde je je echt rot enzo! Wel geweldig overigens dat ie in MGS (PS2 & PC) weer terugkwam als die vage robot.

  Maar mijn point nu is, dat je tegenwoordig de kwaliteit van Metal Gear qua sfeer niet meer hebt. FarCry was weer heftig eng, maar daar moet je weer monsters voor hebben die in 2 sprongen 100 meter af kunnen leggen en jouw met 1 mep doodslaan. Maar Metal Gear had dat niet nodig. GEWELDIG! 🙂

  SD-Snatcher helemaal in het Japans gespeeld en zelfs toen was deze nog uitermate tof! 🙂

 4. Frans Bouma says:

  Ik had zo’n 8250 met 128KB ram (met 1 diskdrive ;)) en los keyboard 🙂

  Metal Gear op de MSX was erg gaaf, maar Metal Gear Solid 2 op de PS2 is echt mega mega goed (vind ik :P).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *