Validation groups in asp.net 2.0

[Rutger](http://wasabi/weblogs/rutger/) gaat binnenkort naar de PDC waar ze onder andere Whidbey en (ASP).NET 2.0 laten zien. Daar worden enorm veel presentaties gehouden, waardoor je bijna gek wordt van de keuzes die je hebt. Maar [Scott Guthrie’s](http://weblogs.asp.net/scottgu/posts/32965.aspx) tips & tricks is toch wel een hele boeiende. Hij laat daar onder andere het volgende zien:

Using ValidationGroups. You can now have validator controls optionally validate depending on which button on the page is pushed. You can group validation rules into “groups“ so that all controls within that group fire or don’t fire. En daar zat Dennis nu op te wachten! Ik heb eigenlijk nog geen idee wanneer .NET 2.0 uitkomt, maar ik ga wachten met mijn site totdat het zover is! Omdat de huidige ASP.NET geen group validators ondersteund, heb ik ze er nu zelf ingebakken met rode labels en wél een roundtrip naar de server. Maar juist het mooie van validators was dat ze DHTML genereren die afgevuurd wordt vóór de postback.

Daarnaast laat Scott nog wat zaken zien zoals client-script goodies, url rewriting met urlmapping en nog een heleboel andere zaken. Ik zou zeggen, veel plezier Rutger! 😉