Wasabi down

Wasabi is dood! 🙁 Een collega van ons –ik zal z’n naam niet noemen, want hij heeft zichzelf al onsterfelijk gemaakt onder de mensen die hem wél kennen- heeft Wasabi vermoord! Peter R. de Vries is er achterheen gegaan, maar tot die tijd moet ik bloggen vanuit NewsGator en straks als Wasabi (hopelijk) weer online is, heel de boel posten… De Wasabi server had wat kuren met z’n fan, die maakte een beetje herrie. Lekker boeiend, totdat ons collega de kap eens ging openmaken om te kijken waar die herrie vandaan kwam. Bij het dichtslaan (kan niets anders geweest zijn) van de kap, zaten de draadjes van de fan tussen de kast en kap en braken spontaan af. Fan viel uit, processor werd redelijk warm en… je kunt raden wat er daarna gebeurde. We hadden net geen eieren bij de hand om op de processor te bakken. Er zijn echter servers in huis die exact dezelfde config hebben, op wat geheugen na, en we proberen er zo een te regelen en het geheugen over te zetten. Daarna moet Wasabi weer draaien. Maar dat kan voorlopig nog even duren, ook omdat ik in Utrecht zit voor mijn project. We zullen zien wanneer je weer op Wasabi terecht kunt.