The right to safe updates

Wat een ontzettende zak hooi, die Peter Coffee van eWeek. Je kunt [hier een artikel](http://www.eweek.com/article2/0,4149,1407901,00.asp) lezen waarin hij aangeeft dat software degelijk ontwikkeld moet worden, zodat het van te voren rekening ermee houdt als software in de buurt wijzgt. Bijvoorbeeld je Symantic Disc Doctor draait prachtig op je WinXP bak en je gaat er Longhorn overheen gooien. Uiteraard heeft Longhorn een volledig anders file beheer systeem (WinFS) en draait Disc Doctor niet meer. Als resultaat crasht het en de uninstaller (die wat van je boot record wil halen o.i.d.) doet het ook niet meer. Waardeloze software, volgens Peter Coffee. Uiteraard heb ik hem een mail geschreven met ongeveer het volgende voorbeeld; Hetzelfde verwacht je nl. van je auto als je zegt dat hij voorbereid moet zijn op de mogelijkheid dat we overgaan naar rijden op zand. Stél je voor, je komt met je diesel leasebak bij de pomp en vanaf dat moment kun je bij Shell alleen nog maar zand tanken. Dus je gooit het erin, start je auto en er komt een berg rook uit je motorkap dat het een lieve lust is. Motor in de soep door de zand. Wáárdeloze auto!!!