Goed krabben

Vreselijk off-topic, maar wel bijzonder interessant om te weten! Het volgende vond ik bij de tuftufclub. Automobilisten die in Zuid-Holland-Zuid met bevroren autoruiten de weg opgaan, moeten vanaf volgende week niet gek opkijken als zij van een koude kermis thuiskomen. De politie heeft gisteren aangekondigd streng te gaan toezien of bestuurders wel voldoende zicht hebben. Een bevroren zijruit komt de automobilist op een boete van liefst 135 euro te staan. Een ijslaag op de voor- of achterruit is goed voor een bekeuring van respectievelijk 75 en 50 euro. “Rijden met bevroren ruiten is levensgevaarlijk”, zei een politiewoordvoerster gisteravond over de ophanden zijnde controles. Vooral bevroren zijruiten zijn volgens de zegsvrouw funest voor de verkeersveiligheid. “Fietsers en voetgangers zijn dan namelijk niet waar te nemen met alle gevolgen van dien.”