Microsoft patcht adresbalkbug Internet Explorer

Ik lees net op Tweakers dat Microsoft eerder dan verwacht met een patch komt voor de bug met de adresbalk van Internet Explorer. Probleem was dat adressen zo aangepast konden worden dat in de adresbalk het adres van een bepaalde site te zien is, terwijl je heel ergens anders zit. Da’s leuk als je op de site van LogicaCMG zit en je in je adresbalk www.microsoft.com ziet staan. Maar het wordt minder leuk als je dénkt dat je op een site zit waar je een vertrouwelijk paswoord invoert, terwijl je in werkelijkheid op een site zit die nagebootst is en waarvan de makers je paswoord willen hebben.

Normaal komt Microsoft maar eenmaal per maand met een patch, maar nu hebben ze toch maar snel een patch online gezet welke dit probleem verhelpt. Ook omdat hun andere oplossing niet goed werkte. Daarin stelden ze voor geen links meer aan te klikken op internet! 😉

Je kunt de patch vinden bij windows update.