Computable begrijpt er niks van!

Sorry, but this post will be in Dutch.

Ongelofelijk, wat een belabberd blaadje is Computable toch. Mensen, lees liever weekend en story, daarin staan meer op waarheid gebaseerde artikelen dan in Computable. Neem nou de de afgelopen RAD Race. Inmiddels wordt in elk artikel gewezen op het feit dat het tegenwoordig de Development Tools zijn, ondanks dat er gewoon RAD Race in het menu staat van de betreffende website. Maar goed, op diezelfde website staan meerdere artikelen over de race en de uitslag. En toevallig trekken we op kantoor net de brievenbus open om te zien dat er ook in Computable een verhaal staat. Maar wat een onzin schrijven ze daar!

Ten eerste schrijven weinig mensen onze naam goed, het is namelijk Class-A 🙂 Overal staat verder dat we C# gebruiken, maar Computable maakt er Visual Basic.NET. Sterker nog, ze schrijven dat als we de wat meer script-achtige variant van VB.NET hadden gebruikt, we nog hoger hadden kunnen scoren. Daarna maken ze nog een opmerking over php en pearl. Kom op zeg, dat schrijver Teus Molenaar nu regelmatig zijn bril daar laat vervangen, betekent niet dat hij  niet gehinderd door enige vorm van kennis zomaar artikelen kan gaan schrijven over software ontwikkeling.

Uiteraard maakt het niets uit of we Visual Basic.NET of C# gebruiken, want ze ‘drijven’ beiden op het .NET Framework en compileren in principe tot dezelfde ILM. En over welk script-achtig VB.NET Teus het heeft, moet hij maar eens kome uitleggen. Ook vergelijkt men ons als Microsoft team met de javaanse teams. Laat allereerst duidelijk zijn dat wij enkel de O/R Mapper LLBLGen Pro hebben gebruikt (Solutions Design bedankt voor sponsering!) en verder enkel .NET en Visual Studio 2005.De Java teams hebben daarentegen veel meer componenten en frameworks gebruikt om uiteindelijk nog niet zoveel te kunnen presteren! 😉

Als laatste moet ik nog kwijt dat het voor ons de eerste keer was, en dat onze focus volledig lag bij Windows Forms, waar tijdens de race bleek dat praktisch alles web-based moest zijn. Uiteraard is dat ons probleem (en het overschakelen wás een probleem), wat uiteindelijk resulteerde in een (volgens de jury) zeer spartaanse website. Daarin had de jury gelijk en dat is dan ook een verbeterpunt voor volgend jaar. We (Alex en ik) zitten er inmiddels al over te denken om volgend jaar DLinq te gebruiken, zodat we beoordeeld worden op puur het Microsoft ontwikkel platform. Het is erg vermoeiend om na zoveel jaren nog steeds de Unix/Linux/etc fundamentalisten te horen zeuren dat we niet kunnen presteren met puur Microsoft producten. We zijn dit jaar begonnen met het tegendeel te bewijzen. More to come…